Министерството на външните работи на Китай приветства срещата между президентите

...
Министерството на външните работи на Китай приветства срещата между президентите
Коментари Харесай

Китай и Австрия приветстват срещата Путин-Тръмп

Министерството на външните работи на Китай приветства срещата сред президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин и изрази вярата диалозите в Хелзинки да окажат позитивно въздействие върху международното развиване, осведомят организации.

" Китай приветства срещата сред Путин и Тръмп - водачите на сили, които оказват огромно въздействие върху целия свят. Ние се надяваме, че този политически разговор ще окаже позитивно въздействие върху света и международното развиване ", разгласи представителят на ведомството.

 “Пуделът на Путин”: Вестници оповестиха Тръмп за изменник след Хелзинки
“Пуделът на Путин ”: Вестници оповестиха Тръмп за изменник след Хелзинки

Всички са обединени в оценката си кой води парада

Вчера Путин и Тръмп организираха първа двустранна среща сред Съединени американски щати и Русия на най-високо равнище от 2010 година Те оповестиха, че диалозите са били сполучливи. Но републиканци и демократи в Щатите остро разкритикуваха държанието на Тръмп.

 „ Няма сговор”: Тръмп и Путин отхвърлиха за съветска интервенция в телевизионнo изявление
„ Няма сговор ”: Тръмп и Путин отхвърлиха за съветска интервенция в телевизионнo изявление

Двамата водачи дадоха изявление за Fox News след срещата на върха

Междувременно австрийският канцлер Себастиан Курц също похвали диалозите. Според него срещата потвърждава, че международните проблеми могат да бъдат решени единствено посредством разговор. Курц има вяра, че разширение съдействието сред Съединени американски щати и Русия е наложително в разрешаването на належащи интернационалните въпроси.

 Тръмп застана на страната на Путин в съветската сага за хакнатите избори през 2016 година онлайн
Тръмп застана на страната на Путин в съветската сага за хакнатите избори през 2016 година

Срещата сред Путин и Тръмп продължи към 5 часа

" Срещата в Хелзинки е сигнал, че международните провокации могат да бъдат позволени единствено посредством разговор. Разширяване съдействието сред двете суперсили - Русия и Съединени американски щати - е наложително, изключително за гарантиране на нуклеарното разоръжаване и намиране на спокойно решение на сирийския спор, до момента в който пазят ползите на Израел в сигурността ", написа той в " Туитър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР