Министерството на външните работи на Китай осъди проведената от американските

...
Министерството на външните работи на Китай осъди проведената от американските
Коментари Харесай

Разрушител на САЩ провокира Китай в Южнокитайско море

Министерството на външните работи на Китай осъди извършената от американските военни интервенция в Южнокитайско море през уикенда , оповестяват медии.

Американският унищожител Preble плава наоколо до противоречивия риф Скарбъроу Шол в Южнокитайско море. Пекин разказа интервенцията като " провокация " и прикани Вашингтон да се въздържа от сходни дейности в бъдеще.

В известие въоръжените сили на Съединени американски щати оповестиха, че разрушителят е плавал на 12 морски благи от Скарбъроу Шол , с цел да изразят митинга си от прекомерните морски искания и да защитят достъпа до морските пътища, който се ръководи от интернационалното право.

По-рано този месец два американски разрушителя плаваха до противоречивите острови Спратли в Южнокитайско море. В сряда шефът на Военноморски сили на Съединени американски щати разяснява, че свободното придвижване в противоречивата акватория притегля повече внимание от нужното.

Китай има искания към съвсем цялото море. Бруней, Индонезия, Малайзия, Филипините, Тайван и Виетнам също имат искания в района.
 Съединени американски щати навлязоха във водите ни, ще реагираме, гневен Китай
Съединени американски щати навлязоха във водите ни, ще реагираме, гневен Китай

Действията на Съединени американски щати нарушават китайските закони и интернационалното право
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР