Министерството на външните работи на Гърция остро осъди нахлуването на

...
Министерството на външните работи на Гърция остро осъди нахлуването на
Коментари Харесай

Два турски бойни самолета нахлуха на 2,5 морски мили от Александруполис

Министерството на външните работи на Гърция остро осъди нахлуването на два турски бойни самолета в рамките на 2,5 морски благи от североизточния град Александруполис в петък, като назова случая " невиждано нарушаване на националния суверенитет ", оповестява " Катимерини ".

" Това деяние е доста ясна ескалация на турска провокация ", се споделя в изказване на министерството.

В изказването се отбелязва също, че външният министър Никос Дендиас е инструктирал генералния секретар на министерството Темистоклис Демирис да внесе " неотложен и мощен митинг до турския дипломат ".

Министерството съобщи, че нахлуването е " част от напъните на Турция да насърчи своя неоосмански ревизионизъм , в нарушаване на главните правила на интернационалното право ".

" Това подкопава доближаването и непосредствените цели на НАТО и съставлява ясна опасност за Европейския съюз в сериозен миг, защото пристанището Дедеагач е основен транспортен център за подсилване на нашите съдружници ".

Министерството съобщи, че ще осведоми " нашите съдружници и сътрудници, както и Европейски Съюз, НАТО и Организация на обединените нации " за случая.
 Гръцки вестник: Ердоган изнудва Съединени американски щати поради F-16 и F-35
Гръцки вестник: Ердоган изнудва Съединени американски щати поради F-16 и F-35

Гърция желае да отнесе разногласията с Турция в Международния съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР