Министерството на външните работи излезе с позиция във връзка с ...

Министерството на външните работи излезе с позиция във връзка с

МВнР: Призивите за дарения за руски военни са абсолютно недопустими

Министерството на външните работи излезе с позиция по отношение на обява в обществените мрежи на съветското посолство, в която се приканва за дарения за съветските бойци.

От Министерство на външните работи дефинират сходни призови като „недопустими“.

Ето какво написа в позицията на външното ни министерство:

Във връзка с обява на Посолството на Руската федерация на формалната му фейсбук страница, Министерството на външните работи на Република България припомня позицията си, че Република България изрично осъжда съветската експанзия против Украйна, която съставлява жестоко нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и посягане против териториалната целокупност на суверенна Украйна.

Призиви към жители на страна, членка на Европейския съюз, за поддръжка на военнослужещи, участващи в тази противозаконна съветска експанзия, както и за нарушение на европейските наказания, наложени на Руската федерация в отговор на непровокираното и безпричинно навлизане в Украйна, са безусловно неприемливи. Обръщаме внимание, че преводи към посочените банкови институции не могат да бъдат реализирани, защото те са обект на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз.

Източник: breaking.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg