Министерството на външните работи излезе с позиция по повод инициативата

...
Министерството на външните работи излезе с позиция по повод инициативата
Коментари Харесай

МВнР към Митрофанова: Призивите за дарения за руските военни агресори са недопустими -

Министерството на външните работи излезе с позиция във връзка самодейността на съветското посолство за събиране на дарения на български жители за съветската експанзия в Украйна.

В нея се споделя, че " България изрично осъжда съветската експанзия против Украйна, която съставлява жестоко нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и посягане против териториалната целокупност на суверенна Украйна ". Външно министерство дефинира апелите жителите на страна член на Европейски Съюз в поддръжка на съветските военни агресори за безусловно неприемливи.

Ето и текста на цялата позиция на Министерство на външните работи, оповестена във фейсбук:

Във връзка с обява на Посолството на Руската федерация на формалната му Facebook страница Министерството на външните работи на Република България припомня позицията си, че Република България изрично осъжда съветската експанзия против Украйна, която съставлява жестоко нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и посягане против териториалната целокупност на суверенна Украйна.

Призиви към жители на страна членка на Европейския съюз за поддръжка на военнослужещи, участващи в тази противозаконна съветска експанзия, както и за нарушение на европейските наказания, наложени на Руската федерация в отговор на непровокираното и безпричинно навлизане в Украйна, са безусловно неприемливи. Обръщаме внимание, че преводи към посочените банкови институции не могат да бъдат реализирани, защото те са обект на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз.

Преди ден стана ясно, че управляващите в София ще върнат в Москва 70 чиновници на съветското посолство у нас.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР