Министерството на туризма започва процедура по заличаване на регистрацията на

...
Министерството на туризма започва процедура по заличаване на регистрацията на
Коментари Харесай

МТ започва процедура по заличаване на регистрацията на вписани туроператори в НТР

Министерството на туризма стартира процедура по изтриване на регистрацията на сдружения, регистрирани като туроператори, от Националния туристически указател (НТР).

Причината е, че лицата, регистрирани като туроператори, не са показали наложителна застраховка „ Отговорност на туроператора “, което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност.

Съгласно Закона за туризма всички сдружения, извършващи туроператорска активност, би трябвало да имат настоящи контракти за застраховка, подписани със осигурител по смисъла на Кодекса за застраховането и предоставени на министъра на туризма за регистриране в Научно-техническо разузнаване. Законът не планува опция регистриран туроператор краткотрайно да стопира активността си и да няма годна подписана застраховка. 

Действията по изтриване се  подхващат според решение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството. В нея вземат участие специалисти от Министерството на туризма, както и представители на сдружения на туроператори и туристически сътрудници.

Дружествата, чиято регистрация ще бъде заличена, няма да бъдат отстранени от Националния туристически указател, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им ще са оцветени в алено. По този метод потребителите ще могат да ревизират в регистъра дали туроператорът има годно подписана застраховка и работи, спазвайки условията на закона.
Общо записаните туроператори и туристически сътрудници в Националния туристически указател са 3 584.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР