Министерството на туризма започва процедура по прекратяване на регистрацията и

...
Министерството на туризма започва процедура по прекратяване на регистрацията и
Коментари Харесай

Заличават от регистъра над 20 туроператора

Министерството на туризма стартира процедура по преустановяване на регистрацията и изтриване от Националния туристически указател (НТР) на 21 туроператора. Причината е, че фирмите не са показали наложителна застраховка „ Отговорност на туроператора “, което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност.

Заличаването се подхваща според решение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството. В нея вземат участие специалисти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти. Дружествата, чиято регистрация ще бъде прекъсната, са със седалище и адрес на ръководство в гр. София, Варна, Пловдив, Несебър, Поморие и с. Горна Малина. Заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Научно-техническо разузнаване, само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в алено. Така потребителите, при информация в регистъра ще получават информация дали туроператорът е правилен и прави активност, спазвайки закона.

Задължително изискване е записаният туроператор годишно да подписва контракт за застраховка „ Отговорност на туроператора “ с сдружение по смисъла на Кодекса за застраховането и да я показа на министъра на туризма. След това тя се вписва и в Националния туристически указател. Според настоящите разпореждания на Закона за туризма не съществува опция регистриран туроператор краткотрайно да стопира активността си и/или да няма годна застраховка.

Общо записаните туроператори и туристически сътрудници в Националния туристически указател все още са 3304.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР