Министерството на туризма заличава 5 туристически сдружения от Националния туристически

...
Министерството на туризма заличава 5 туристически сдружения от Националния туристически
Коментари Харесай

Заличават 5 туристически сдружения от националния регистър

Министерството на туризма заличава 5 туристически сдружения от Националния туристически указател (НТР), осведомиха от пресслужбата на ведомството.

Причината за мярката е, че сдруженията не са подали наложителна декларация, съдържаща лист на настоящи брой членове, информация за платения от тях членски импорт за миналата година и доказателства за постоянна организационна активност, според устава на сдружението.

Според Закона за туризма организациите са задължени да дават тези данни всяка година до края на месец май.

Припомняме, през предходната година туристическото министерство стартира процедура по заличаването на 37 сдружения от националния указател, които не бяха дали заявления. След като бяха известени за стартирането на процедурата по изтриване, някои от сдруженията съумяха да предадат нужните документи в законов гратисен период. Другите сдружения ще бъдат поетапно заличени от регистъра и ще им бъде отнето издаденото от министерството уверение.

От министерството изясняват, че при изтриване на сдруженията имената им няма да бъдат отстранени от регистъра, само че ще бъде вписана информация за заличаването им, с цел да е налична и забележима за всички консуматори.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР