Министерството на туризма ще се води от експертност и максимална

...
Министерството на туризма ще се води от експертност и максимална
Коментари Харесай

Илин Димитров: Министерството на туризма ще се води от експертност и прозрачност

Министерството на туризма ще се води от експертност и оптималната бистрота. Това съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров на конференция, на която показа целите в работата на ръководената от него институция в границите на идващия длъжностен кабинет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Неотложните цели и задания, чиито решения ще се търсят в кратковременен проект, са свързани с разрастване на националната реклама на дестинация България посредством прецизни и целенасочени дейности по пазари, изпращане на три нови туристически аташета във значими за България пазари, транспарантно осъществяване на процедури за наем на плажовете посредством видеонаблюдение и все по-дигитализирана работа, която да улесни потребителите и да ограничи сивия бранш.

Министър Илин Димитров изрече съболезнования към народа на Турция.

Действията по представянето на страната ни и подготовката на сезон лято 2023 включва образуване и осъществяване на работни срещи зад граница, насочени към бизнеса и така наречен road show за B2B срещи в целеви пазари; рекламиране на страната ни посредством включване в акциите за първи път и на интернационалните туроператори; образуване на журналистически турове с точно подбрани участници и мониторинг върху изявленията им. Разкриване на туристически представителства в Румъния и Англия, в развой е процедурата по назначението на туристическото аташе в Турция. Провеждане на ясни и транспарантни процедури за отдаване чартърен на плажове с присъединяване на наблюдаващи от КПКОНПИ, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, както и осъществяване на осведомителна разяснителна акция с КЗП, Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите, за ограничение ни сивия бранш и нелоялните практики, са също част от целите, които следва да бъдат осъществени за сезон лято 2023.

Действията със средносрочен небосвод включват продължаването на изработването на модел за гаранционен фонд за туроператорите, основаване на единна цифрова карта на страната, ограничение на порочните практики с организирането на така наречен " незаконни екскурзии ", решение на кадровите проблеми в бранша и финансиране по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

" Когато ти си измамен, това е престъпно закононарушение. Много е значимо жителите да не премълчават, а да подават сигнали ", безапелационен е министърът на туризма.

По думите му практиката демонстрира, че доста мъчно минават в Народното събрание решения на Министерския съвет.

Във връзка с българските жители в Канкун, Мексико, той уточни, че мексиканската страна пледира, че става въпрос за непълни документи. Димитров акцентира, че би трябвало да се ревизират документите и още веднъж опираме до това по какъв начин работят туроператорите.

" Броят на немските туристи понижава доста ", уточни той.

" Навсякъде където вършим срещи със бранша, българският екскурзиант е още веднъж водещ ", изясни министърът на туризма. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР