Министерството на туризма работи за електронизация на услугите, така че

...
Министерството на туризма работи за електронизация на услугите, така че
Коментари Харесай

Документите за категоризация и прекатегоризация на обекти ще се подават и по електронен път

Министерството на туризма работи за електронизация на услугите, тъй че документите за категоризация и прекатегоризация на туристическите обекти да се подават и по електронен път. Става дума за главните услуги в Министерството на туризма- категоризация на местата за настаняване и на заведенията за хранене, на СПА, балнео и уелнес центровете и документите за регистрация на туроператорите и туристическите сътрудници. Това в допълнение ще понижи административната тежест за бизнеса и жителите. Създаден бе също Обществен съвет към министъра на туризма и следва да се обсъдят промени в актуалната разпоредба за категоризация и прекатегоризация. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила във Велинград на среща с представители на локалната власт и туристическия отрасъл от района.

Тя акцентира, че премията за Велинград като СПА столица на Балканите, връчена през 2008 година от Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите IHRA, е доста значима за общината и за страната. Министър Ангелкова поздрави присъстващите и за учредяването на Организацията за ръководство на туристически регион „ Родопи “, в който влиза и Велинград. Това е първата сходна конструкция в страната, според условията на Закона за туризма и ще даде доста нови маркетингови благоприятни условия на района да показа туристическия си капацитет, добави министър Ангелкова.
Тя напомни, че ведомството към този момент е основало 8 културно-исторически дестинации и взаимно със земеделското министерство създаде 12 винено-кулинарни дестинации, които сега се разискват на кръгли маси в страната, а област Пазарджик попада в една от тях - „ Западна Тракия “. Велинград ще взе участие интензивно и в бъдещите 7 балнео- и СПА дестинации, които се приготвят сега, заяви министърът.

Община Велинград е доста дейна във връзка с изложби, на които другите елементи на страната се промотират с нови визии. Дигиталният маркетинг е значим фокус в нашата политика и това би трябвало да е идната стъпка в активността на организациите за ръководство на туристическите региони, стана ясно от думите на министър Ангелкова. Специално внимание ще се обърне на общините, които са избрани като курортни центрове или национални курорти, с цел да употребяват предпочитано финансиране.

Николина Ангелкова напомни сполучливото показване на България на огромното туристическо ревю INTURMARKET в Москва този месец, на което бе отправена покана към български кметове да популяризират по-активно страната ни като туристическа дестинация, предлагаща висококачествени туристически услуги за четири сезона. По време на борсата в съветската столица ръководителят на Федералната организация по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов посочи, че България е желана дестинация за съветските туристи. За нас Русия е един от 5-те най-важни пазари за входящ туризъм, подчертава министър Ангелкова.

Предстои със ЗИД на Закона за туризма да се вкара непринуден етикет за качество в бранша, сподели още тя и уточни, че институцията работи по публичната поръчка за основаване на Единна система за туристическата информация (ЕСТИ), която би трябвало да свърже в действително време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, с Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и общините. Вярвам, че до 6 месеца ще покажем демоверсията на системата, разяснява министърът.

Министерството на туризма ще поддържа честванията за 10-ата годишнина от оповестяването на Велинград за СПА столица на Балканите на 1 и 2 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР