Министерството на туризма обяви обществена поръчка за извършване на междинна

...
Министерството на туризма обяви обществена поръчка за извършване на междинна
Коментари Харесай

Търси се кой да ремонтира Стратегията за устойчиво развитие на туризма

Министерството на туризма разгласи социална поръчка за осъществяване на междинна оценка на осъществяването на Национална тактика за стабилно развиване на туризма в Република България (НСУРТРБ) 2014 – 2030 към 31 декември 2022 година, откри инспекция на Economic.bg в регистъра.

Стойността на поръчката е 65 000 лева без Данък добавена стойност, или 78 000 лева с Данък добавена стойност. За тези пари би трябвало да се прегледат и проектите за деяние към тактиката за интервала от 2017 до 2022 година, както и за 2021 година Освен това би трябвало да се изготви и систематизиран мониторингов отчет за интервала до края на 2022 година, както и проект за деяние за интервала до 2025 година

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 8 месеца след датата на подписване на контракта. А главната цел, съгласно документите, е възстановяване на тактиката, координацията сред обособените административни структури, както и обезпечаване на гласност във връзка с тактиката.

Изпълнителят би трябвало да разполага с трима специалисти – началник екип, специалист за териториално развиване и обмисляне на туризма и специалист изследвания и разбори.

Припомняме, че преди дни Министерството на туризма спря публичната поръчка за реклама посредством инфлуенсъри поради неточност в документите. Така страната ни остава с още по-малко канали за рекламиране. От сектора пък неведнъж сигнализираха, че липсва цялостна тактика и непрестанно „ кърпим “ въпросната тактика, без да имаме ясна визия за развиването на бранша.

От оповестената поръчка излиза наяве, че министерството ще се опита да я „ пооправи “, евентуално без да се вършат основни промени по нея.
 Министерството на туризма спря поръчката за реклама посредством инфлуенсъри
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР