Министерството на туризма на Република България и Министерството на културата

...
Министерството на туризма на Република България и Министерството на културата
Коментари Харесай

България и Турция ще работят за насърчаване на двустранния туристопоток

Министерството на туризма на Република България и Министерството на културата и туризма на Република Турция организираха трето съвещание на смесения Българо-турски комитет по туризъм. По време на срещата ръководителите на двете делегации обмениха информация по отношение на развиването на двустранното съдействие в туризма и нужните дейности и ограничения за възобновяване на бранша в двете страни от следствията от пандемията COVID–19. Това оповестяват от Министерството на туризма.

Двете страни се споразумяха да предизвикват двустранния туристопоток и да дават на всички заинтригувани нужната информация, обвързвана с условията за реализиране на безвредно пътешестване в България и Турция. Държавите ще продължат да работят дружно и за развиването на туристически подотрасли като зимен, морски, СПА, здравен, културно-исторически, круизен, селски туризъм и други



По време на съвещанието бе реализирана и сделката в бъдеще да бъде разискван и въпросът за улеснение на процедурата за издаване на визи за турските туристи, посещаващи България.

Протоколът от съвещанието бе подписан в наличието на вицепремиера и министър на туризма на България и министъра на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой. Документът бе парафиран от Любен Кънчев, зам.–министър на туризма на България, и Надир Алпаслан, зам.-министър на културата и туризма на Турция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР