Министерството на туризма излезе с официална позиция във връзка с

...
Министерството на туризма излезе с официална позиция във връзка с
Коментари Харесай

Министерството на туризма следи случая с проблемите на гръцки туроператор

Министерството на туризма излезе с публична позиция по отношение на терзанията на български жители с почивки в Гърция, свързани с финансовите усложнения, които изпитва гръцкият туроператор " Музенидис ". В нея ведомството декларира, че ведомството следи случая от близко.

Министърът на туризма Стела Балтова е изпратила писмо до гръцкия си сътрудник Хари Теохарис още на 18 юни и е осведомена със обстановката в елементи.

" Въпреки сериозните финансови усложнения на гръцкия туроператор, гръцката страна е уведомила, че на този стадий не става дума за банкрут на компанията ", се показва в позицията на ведомството. 

При смяна на събитията Министерството на туризма има подготвеност да реагира навреме и съответно, в границите на своите пълномощия и в полза на българските жители, написа в формалната позиция на министерството.

Припомняме, че през вчерашния ден от Обединение " Бъдеще за туризма " предизвестиха, че почивките на 150 000 български туристи са пред неуспех, откакто огромният гръцки " Музенидис травъл " разгласи, че стопира краткотрайно да работи - в началото до 26 юни, а както стана известно през вчерашния ден - срокът е продължен до 31 юли. До този период основаният в Солун туроператор ще се опита да осребри част от активите си и да се разплати с кредиторите си и по едно и също време с това ще договаря с страната за финансова поддръжка, оповестиха от ОБТ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР