Министерството на туризма е подготвило списък с четири предложения относно

...
Министерството на туризма е подготвило списък с четири предложения относно
Коментари Харесай

Министерството на туризма е подготвило списък с четири предложения за промени в данъчните регулации и Бюджет 2023

Министерството на туризма е подготвило лист с четири оферти по отношение на Бюджет 2023 и пакета данъчни закони в границите на идната бюджетна процедура. За всяко едно от тях е задоволително съществуването на работещо Народно заседание, прецизира служебният министър на туризма доктор Илин Димитров.

" След изборите е време да проверим дали обещанията на партиите за предпочитан бранш туризъм ще бъдат изпълнени и дали в 48-то Народно заседание политическите сили ще застанат зад думите си “, разяснява служебният министър.

Още при започване на служебния си мандат министър Димитров сложи като приоритет понижената ставка от 9% Данък добавена стойност да се трансформира в непрекъсната мярка. Второто предложение на Министерство на туризма е бюджетът за реклама да бъде нараснал на 100 милиона, с цел да може министерството да работи върху одобряването освен на дестинацията, само че и за построяването на различим бранд България, с съответна за задачата реклама. Министърът акцентира, че сега Гърция има над 250 млн. лева бюджет, Турция - над 410 млн. лева, а България разполага с едвам 18 млн. бюджет за реклама.

" При утвърждение в Народното събрание ще стартираме незабавно съвещания с бизнеса и Неправителствени организации бранша в страната. Ще се допитаме и до интернационалните компании. Критично значимо е да изработим вярна рекламна тактика, която да се базира на даденостите ни, а това са море, планина, ски, просвета, история, минерални води, вино, завършения, прелестна храна “, акцентира министър Илин Димитров и добавя: " Не би трябвало да се позволява нито един лев да бъде изхарчен нецелесъобразно или непрозрачно. “

Министерството на туризма е изпратило писмо до Европейската комисия по отношение на опциите за поддръжка на туроператорите, сходно на мярката, известна като " 35 евро на седалка " и чака отговор. Добавена е и опцията за сходно субсидиране на автобусните пътувания.

Другата нужна мярка е да остане таванът на цените на тока, като се прибавят и ограничавания за газ и безакцизно гориво за нафтовите стопанства на хотелите.

Всички ограничения са съгласувани с национално показаните организации от сектора и са сериозно значими за оцеляването и развиването на бранша, по думите на министър Димитров. Те ще оказват помощ за стабилизирането на бранша, запазването на капитализацията във компаниите и привличането на туристи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР