Министерството на труда и социалната политика награди институции и организации

...
Министерството на труда и социалната политика награди институции и организации
Коментари Харесай

МТСП връчи Отличителния знак за значими постижения в сферата на равнопоставеността на жените и мъжете за 2022 г.

Министерството на труда и обществената политика награди институции и организации с Отличителния знак за значими достижения в областта на равнопоставеността на дамите и мъжете за 2022 година

Победители в петото издание на състезанието станаха Съветът на дамите в бизнеса в България, Фондация Асоциация „ Анимус “, Българският фонд за дамите, „ Експириън България “ ЕАД и „ Ви Ем Уеър България “ ЕООД. Наградите им бяха връчени от министър Георги Гьоков и заместник-министрите Жулиета Върлякова и Иван Кръстев.

„ Политиката по равнопоставеност сред дамите и мъжете обгръща всички области на живота и е належащо изискване и гаранция за положително ръководство и прогрес в обществото. С връчването на Отличителния знак ще насърчим от ден на ден организации да основават по-добри условия на труд за своите чиновници. Това ще докара до по-добри финансови резултати, а като краен резултат до по-справедливо общество, в което всеки се осъществя въз основата на своите обучение, подготовка и качества, без дискриминация “, сподели при откриването на церемонията министър Георги Гьоков.

Той означи, че призьорите получават премията за стимулирането на равнопоставеността на дамите и мъжете в разнообразни аспекти. „ Част от тях са основали условия за по-добър баланс сред персоналния и професионалния живот и отчитане на характерния взор на дамите при вземането на решения. Други са свързани с предварителна защита на домашното принуждение и работа с жертвите, финансиране на действия за съблюдаване на правата на най-уязвимите от пандемията групи “, изясни министър Гьоков.

Той изрази вяра, че наградените организации и компании ще се трансфорат в инфекциозен образец и ще насърчат и други работодатели да развиват положителни практики и политики за равнопоставеност на дамите и мъжете.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР