Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщението застава твърдо в

...
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщението застава твърдо в
Коментари Харесай

Министър Московски: Подкрепяме българските превозвачи в искането им за справедливо европейско законодателство

Министерството на превоза, осведомителните технологии и известието застава твърдо в поддръжка на българските компании, извършващи интернационалните транспорти, в настояванията им за заслужено европейско законодателство.

В Брюксел сътрудниците от Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз в бранш „ Транспорт " също пазят нашата позиция. Това съобщи министър Ивайло Московски по време на среща с представители на браншови организации, свързани с интернационалния транспорт.

В диалога с превозвачите бяха разисквани европейските законодателни оферти, част от пакета „ Мобилност ". Основно бяха дискутирани четири тематики, с които българските превозвачи показват остро неодобрение - почивките, каботажа, командировките, връщането на водачи вкъщи.

Изразена бе обща позиция, че обсъжданите промени нарушават главните правила на Европейския съюз за свободно придвижване на хора, артикули и капитали, правата на водачите, както и Хартата за правата на индивида. „ Пакетът за подвижност би трябвало да се основава на обективни и уравновесени решения, които да подсигуряват съответната отбрана на водачите и бизнеса, само че отчитайки главните правила на Европейски Съюз за независимост на даването на услуги и вярното действие на Европейския вътрешен пазар ", означи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията.

Представителите на българските интернационалните превозвачи осведомиха министър Московски, че се готвят за действителни протестни дейности, защото недоволството измежду сектора е голямо. Обмислят кротичък митинг пред Националния замък на културата по време на срещата на върха за Западните Балкани през май. Подчертано бе, че са подготвени и на крайни ограничения, в това число и посредством затваряне на границата с камиони.

Ивайло Московски съобщи, че ще внесе отчет в Министерския съвет, посредством който да осведоми министър-председателя Бойко Борисов за възходящото напрежение в бранша във връзка с пакета „ Мобилност ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР