Министерството на транспорта и съобщенията сигнализира компаниите Google и Apple

...
Министерството на транспорта и съобщенията сигнализира компаниите Google и Apple
Коментари Харесай

Николай Събев с призив към Google и Apple за премахване на приложение

Министерството на превоза и известията алармира фирмите Гугъл и Apple за приложението " Максим “, което е налично в техните платформи Гугъл Play и Apple App Store. Това оповестиха от пресцентъра на министерството. 

В изпратено писмо от министър Събев до двете компании се показва, че услугата се прави в несъгласие с нормативите за таксиметров транспорт на пасажери. Той насочва категорично искане да се прекрати предлагането на мобилното приложение на територията на България.

По време на среща сред министъра на превоза и известията Николай Събев и представители на таксиметровия отрасъл, която се състоя в края на май, беше разисквано предприемане на незабавни ограничения за ограничение на нерегламентирания транспорт на пасажери. От сектора потърсиха съдействието на министър Събев за прекъсване на платформата " Максим “, която прави противозаконен транспорт на пасажери.

Веднага след срещата министър Събев сезира няколко институции за казуса, за предприемане на нужните дейности от тяхна подготвеност. От институциите не бяха получени навременни отговори в увещание на това, че са подхванати съответни ограничения, прецизират от министерството. 

Към сегашния миг сдружението " Такси Максим “ е с прекъсната активност и е в разпродажба. Това е част от ограниченията за безапелационна битка с противозаконните транспорти, които се извършват от Министерството на превоза и известията в последните шест месеца, се показва още в позицията на министъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР