Министерството на транспорта е в напреднала фаза за въвеждане на

...
Министерството на транспорта е в напреднала фаза за въвеждане на
Коментари Харесай

Въвеждането на е-товарителници е в напреднала фаза

Министерството на превоза е в напреднала фаза за въвеждане на електронни товарителници, като на първия стадий те ще важат за вътрешния превоз, а по-късно и за интернационалния. Това е съобщил зам.-министърът на превоза Ангел Попов на среща в БСК с ръководителя на Камарата Радосвет Радев.

Попов е отбелязал, че настояването за въвеждане на електронни товарителници е било отправено за първи път от БСК с публично писмо до МТИТС, като част от пакета антикризисни ограничения за превъзмогване на последствията от COVID-19 в региона на превоза и логистиката. В началото на април т.г. БСК показа концепцията за е-товарителници пред МТИТС по гледище на две браншови организации - Националното съдружие на българските спедитори и Националната организация на митническите сътрудници, напомнят от камарата.

70% спад в оборота на тежкотоварния и автобусен транспорт

Предстои в първите дни на юни МТИТС да показа работен вид на документите, които следва да уредят правно статута и използването на електронни товарителници у нас, и след координиране със заинтригуваните представители на бизнеса, да се пристъпи към ефикасното въвеждане на мярката в практиката.

Въвеждането на е-товарителници икономисва време на операторите и администрацията в бранша, ще докара до по-добра отчетност, по-добър надзор от страна на държавните органи и, не на последно място, ще има екологичен резултат, защото съществено ще ограничи хартиения документооборот, показват от БСК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР