Министерството на търговията на САЩ включи 36 китайски компании, сред

...
Министерството на търговията на САЩ включи 36 китайски компании, сред
Коментари Харесай

Китайски производители на чипове влизат в “черен списък” на САЩ

Министерството на търговията на Съединени американски щати включи 36 китайски компании, измежду които водещи производители на модерни компютърни чипове, в своя “Списък на субектите ”, като ограничи съществено достъпа им до всевъзможни американски технологии.

Този ход, който включва производителите на полупроводници Cambricon и Yangtze Memory Technologies, има за цел да ограничи “усилията на Китай да получи и употребява напреднали технологии, в това число изкуствен интелект, за своите старания за военна рационализация и нарушение на човешките права ”, съобщи Министерството на търговията.

Действието прави съвсем невероятно за всеки от включените в черния лист да придобие законно директно или непряко американска технология за произвеждане на полупроводници, дизайн и друга интелектуална благосъстоятелност, като по този метод се попречва индустриалният им капацитет.

От 36-те имена 21 са избрани като огромни компании, участващи в проучването и проектирането, маркетинга и продажбите на чипове с изкуствен интелект, които са тясно свързани с китайския защитителен бранш.

Седем от тях са свързани с напъните на китайската войска за създаване на хиперзвукови и балистични ракетни системи.

Една от фирмите, Tianjin Tiandi Weiye Technologies, е включена в “Списъка на субектите ” поради хипотетичната й роля в “китайската акция за репресии, всеобщи случайни арестувания и високотехнологично наблюдаване ” против уйгури и други малцинства в западния район Синдзян.

Допълненията към “Списъка на субектите ” “подкрепят напъните на администрацията на Байдън да откаже на КНР достъп до съвременни технологии за военна рационализация и нарушение на човешките права ”, съобщи в изказване помощник-секретарят по търговията Теа Розман Кендлър.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР