Министерството на регионалното развитие и благоустройството със съдействието на Камарата

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството със съдействието на Камарата
Коментари Харесай

Пращаме втора група инженери в Албания за оценка на щетите от земетресението

Министерството на районното развиване и благоустройството със съдействието на Камарата на инженерите в капиталовото планиране - София, командирова нова група български инженери - доброволци в Албания, оповестиха от ведомството.

Групата, която подарява труда си, е от седем индивида и ще продължи работата по оценка на положението на потърпевшите от земетресението здания в Тирана и Дурас. Това са инж. Георги Кордов, инж. Росен Рашков, инж. Тамер Ахмедов, Галина Рулева, инж. Божидар Лесновски, инж. Иван Маноилов и доцент доктор инж. Георги Георгиев.

Специалистите безплатно ще вземат участие в обследването на градивната резистентност на зданията, в каква степен са наранени от трусовете, какви са вредите по тях и дали са годни за обитаване. Те се правят с нужната профилирана техника, която се транспортира от България.

Целта е страната ни да окаже помощ на Албания в превъзмогването на следствията и възобновяване на естествения темп на живот след мощното земетресение и последвалите вторични земетресения там, които в края на предишния месец предизвикаха съществени нарушавания и оставиха доста хора без дом.

Българските строителни инженери ще работят взаимно с сътрудници от Република Северна Македония, Италия, Унгария, Румъния и Турция.

Това е втората група от наши експерти, които ще ревизират на място детайли на разнообразни строителни обекти, потърпевши от земните земетресения, се припомня в прессъобщението. Първата е била командирована от Министерство на регионалното развитие при започване на месеца, като е включвала представители на Университета по архитектура, строителство и геодезия и Камарата на инженерите в капиталовото планиране. В страната е работил екип от 12 души, измежду които заместник-началникът на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Петър Духлински. Останалите експерти, които са съдействали със своя професионален опит, са: проф. доктор инж. Богомил Петров, проф. доктор инж. Петър Павлов, проф. доктор инж. Димитър Кисляков, проф. доктор инж. Марина Трайкова, проф. доктор инж. Пеньо Пенев, доцент доктор инж. Цветан Георгиев, доцент доктор инж. Дилян Благов, инж. Борислав Симонов, Георги Стоянов, инж. Димитър Куманов, доктор инж. Теодор Тодоров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР