Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предоставя по електронен

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предоставя по електронен
Коментари Харесай

Консултират строителите за изискванията към продуктите

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) дава по електронен път информация за условията за приложимост на продуктите в строителството. Звено за контакт към ведомството съветва бизнесмените в сектора за техническите спецификации, съгласно които би трябвало да се правят оценка строителните артикули в сходство с европейските условия и националните условия за тяхната приложимост.

Освен строителните компании от информацията могат да се възползват и проектанти, производители на строителни материали, дистрибутори на артикули за строителството. Информацията, която се дава, е изцяло безвъзмездна и може да бъде открита на електронния адрес на Звеното за контакт по отношение на артикули в строителството: http://cpcp.mrrb.government.bg/cms/home.html.

Целта е да се осведомят всички участници в строителния развой, както и да се опростят и понижат административните тежести, изключително за дребните и междинни предприятия.

Информацията за изискваните от националното и европейско законодателство експлоатационни индикатори на строителните артикули според от тяхната приложимост дава опция за верния асортимент на продуктите в строителството, както и за законосъобразното им стартиране на пазара.

Електронната услуга на Министерство на регионалното развитие е от изгода и за задграничните производители на материали за строителството, имащи интерес към българския пазар. На разположение на бизнесмените е Ръководство за строителните артикули, с което се показват синтезирано новите правила за стартиране на строителни артикули на пазара у нас. В него се дава информация на производителите за отговорностите, които имат, и основанията, заради които би трябвало да изберат нотифициран орган за оценяване на създавания от тях артикул. Проектантите и строителите пък се осведомят за най-подходящия артикул, който им е нужен за осъществяването на строителния обект.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР