Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) кани представители на

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) кани представители на
Коментари Харесай

Регионалното министерство кани фондации в работата по програма в помощ на регионите

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) кани представители на юридически лица с нестопанска цел за общественополезна активност да вземат участие в състава на тематичната работна група за създаване на оперативна стратегия за поддръжка на районите за интервала 2021-2027 година

В нея могат да се включат организации, работещи в областта на равенството сред мъжете и дамите, недискриминацията и равните благоприятни условия, на общественото включване и консолидираното на маргинализираните групи, на образованието, науката и културата, на районното, териториалното или градското развиване и екологични организации.

Желаещите би трябвало да подадат заявление до министъра на районното развиване и благоустройството в период до 2 септември, в това число, съпроводено от документ за регистрация, лист с изпълнявани планове и документи, доказващи осъществяването им, както и декларация. Поканата и образците на изисквани документи са оповестени на интернет страниците на Министерство на регионалното развитие и на Оперативна програма “Регионално развитие”.

Кандидатите би трябвало да са регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел за реализиране на общественополезна активност, настоящи и интензивно осъществяващи задачите си минимум 2 години преди момента на подаване на заявление за присъединяване в процедурата за избор. Необходимо е да имат опит в създаването, осъществяването, мониторинга или оценката на тактики, стратегии или политики, както и на Националната стратегическа референтна рамка, Споразумението за партньорство, стратегии или планове, финансирани със средства от Европейския съюз.

Те също по този начин не би трябвало да членуват в представителните организации на работодателите и на служащите и чиновниците на национално ниво, както и в национално представителните организации на и за хората с увреждания.

Всяко заинтригувано юридическо лице с нестопанска цел може да подаде единствено едно заявление. Тези, които са подали такова в период и дават отговор на посочените критерии, ще бъдат известени и ще бъдат поканени да излъчат един главен и до трима аварийни членове за присъединяване в състава на тематичната работна група за създаване на оперативна стратегия за поддръжка на районите за интервала 2021-2027 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР