Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Български ВиК

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Български ВиК
Коментари Харесай

Подкрепят вдигането на заплатите във ВиК дружествата

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и " Български ВиК холдинг " поддържат увеличението на заплатите на служащите във ВиК сдруженията, оповестиха от министерството, представени от БНР.

На среща с управлението на Национален браншов профсъюз " Водоснабдител " - КНСБ и " Български ВиК холдинг " ЕАД бе подписано съглашение, съгласно което министърът на районното развиване и благоустройството ще си сътрудничи със синдиката за реализиране на обективни хонорари на работещите във ВиК сдруженията, в които страната има над 50% от капитала.

В него е посочено, че страните поддържат нуждата от нарастване на разноските за труд на работещите във ВиК бранша.

Повишаването на работните заплати на чиновниците във ВиК сдруженията е извънредно необходимо, защото те са близки до минималните за страната, разяснява министър Петя Аврамова.

Страните са постигнали единодушие да си сътрудничат и поставят старания за опазване на работните места на служащите и чиновниците в комерсиалните сдружения от бранш ВиК.

В съглашението страните показват единодушие бизнес проектите на сдруженията от бранш ВиК за идващия регулаторен интервал да бъдат създадени със заложен ритъм на повишаване на работните хонорари с 15% всяка година, за което ще оказват взаимна поддръжка при обосноваването им пред регулаторния орган.
Поет бе ангажимент също за партньорство и разговор за решаването на зародили проблеми в бранша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР