Министерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски,

...
Министерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски,
Коментари Харесай

Новият правосъден министър започва проверка по случая "Илчовски"

Министерството на правораздаването ще ревизира изказванията на предприемача Светослав Илчовски , който описа в Народното събрание, че му бил показан запис с издевателства над пандизчия. Служебният правосъден министър Янаки Стоилов изиска повече конкретика и съобщи, че в такива случаи би трябвало да се показват места, имена и кръг лица.

Това са остарели проблеми и не може да се заблуждаваме, че са изчезнали, сподели още Стоилов преди за първи път да взе участие в съвещание на Висш съдебен съвет. Той още веднъж изиска да бъде изработен цялостен разбор на работата на спецсъда и прокуратурата и едвам тогава да се вземе решение за тяхното бъдеще. Според служебния министър този разбор би трябвало да обхване целия интервал - от основаването на спецмагистратурите до през днешния ден.

Янаки Стоилов разяснява и проектодекларацията, която пленумът на Висш съдебен съвет ще разиска в тази посока. С или без нея този въпрос не може да бъде заобиколен. Но без разбор на свършеното и това какви са проблемите, ще е израз на преднамереност да се излиза с оферти, счита още Янаки Стоилов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР