Министерството на правосъдието поиска Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/

...
Министерството на правосъдието поиска Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/
Коментари Харесай

Правосъдното министерство прати на АДФИ четири обществени поръчки за затворите

Министерството на правораздаването изиска Агенцията за държавна финансова ревизия /АДФИ/ да ревизира за нередности 4 публични поръчки, предоставени от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ /ГДИН/, Главна дирекция „ Охрана “ /ГДО/ и Държавно дружество „ Фонд затворно дело “ /ДПФЗД/. Това разгласи заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова пред публицисти в Софийския затвор, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Обществените поръчки, предоставени от ГДИН, са за доставка на униформено облекло за потребностите на ГДИН – зимно и лятно особено облекло и за осъществяване на дезинсекция и дератизация на постройките на ГДИН. Става дума за употребяваните препарати по отношение на ковид-мерките в местата за отнемане от независимост, както и за регулярните ограничения по обезпаразитяването от дървеници, хлебарки и гризачи.

Предметът на публичната поръчка, предоставена от Главна дирекция „ Охрана “, е доставка на 8 профилирани коли за потребностите на дирекцията, а в Държавно дружество „ Фонд затворно дело “ ще бъде тествана публичната поръчка за доставки на храни и питиета на едро за лавките и бюфетите в местата за отнемане от независимост. Министерството на правораздаването е поискало още от Агенцията за държавна финансова ревизия да бъде осъществена инспекция на метода на образуване на цените за продажба на доставените в държавното дружество артикули към изтърпяващите санкции в местата за отнемане от независимост. Заместник-министърът съобщи, че АДФИ се е самосезирала при започване на тази седмица и към този момент е почнала инспекция за публичната поръчка за доставката на храни в пандизите.

Мария Павлова сподели още, че е завършила назначената инспекция във връзка със сигналите за издевателства в пандизите. Установено е, че за интервала от януари 2017 година до май 2021 година има общо 9 случая във всички затвори в страната, свързани с полова цялост на лишените от независимост. Всички случаи са докладвани в прокуратурата, по 6 от тях има формирани досъдебни производства, 2 са завършили с неоправдателни присъди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР