Министерството на правосъдието на САЩ започна разследване за възможен картел

...
Министерството на правосъдието на САЩ започна разследване за възможен картел
Коментари Харесай

Apple обвини мобилните оператори в саботиране на новите технологии

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира следствие за вероятен картел на AT&T, T-Mobile, Sprint и Verizon, в който мобилните оператори имат намерение да спрат разпространяването на електронните eSIM карти.
Повод за започване на следствието е формалната тъжба от страна на Apple. Да си напомним, че софтуерният колос още от предходната година усвоява новата технология.

The New York Times смята, че главните основатели на това скрито съглашение са AT&T и Verizon. Предполага се, че точно те са оказали напън върху другите оператори и асоциацията GSMA за въвеждането на нови стандарти в връзките. В новите стандарти се планува блокиране на мобилните устройства с eSIM карти в своите мрежи. Крайната цел на мобилните оператори е недопускане на понижаване на интереса към обичайните SIM-карти.

В електронната eSIM карта се записва интернационалния идентификатор на мобилния клиент (IMSI). Това дава опция за моментална промяна на мобилния оператор, без да се постанова визитата на неговите офиси.

Apple интензивно работи върху тази технология, тъй като eSIM се интегрира непосредствено в електрониката на смарт телефона и освобождава доста място за спомагателни съставни елементи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР