Министерството на правосъдието на САЩ започна проверка на редица швейцарски

...
Министерството на правосъдието на САЩ започна проверка на редица швейцарски
Коментари Харесай

САЩ заподозряха и най-голямата швейцарска банка в заобикаляне на санкциите спрямо руски олигарси

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира инспекция на редица швейцарски банки, в това число най-голямата UBS и до неотдавна втората Credit Suisse ( " погълната " преди дни от UBS, с цел да се спре " потъването " й). Поводът за инспекциите е, вероятно подкрепяне от банките на съветски олигарси да " заобиколят " глобите по отношение на тях, заяви Bloomberg.
 Швейцарската национална банка ще помогне на „ потъващата “ крупна банка Credit Suisse
Швейцарската национална банка ще помогне на „ потъващата “ крупна банка Credit Suisse

Вчера най-големият вложител във втората по величина швейцарска банка отхвърли да й даде ликвидност, и акциите й се сринаха с над 24%

Американското ведомство подозира, че през последните няколко години съветските клиенти на банките, попадащи под ограничавания, не са били проверявани задоволително добре и допуска в тази връзка, че по този начин са били нарушени закони. В момента се ревизира връзката на кредитните институции с съветски олигарси. При определяне на нарушавания при използване на наложените от Съединени американски щати ограничавания, на въпросните банки могат да бъдат наложени съществени санкции.

С активността по идентифициране и " заледяване " на актовите на съветски предприемачи, които се допуска че са добити нелегално, се занимава KleptoCapture Task Force, поделение на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Оттам по-рано оповестиха нуждата от разширение на рестриктивните мерки за лица, които оказват помощ на руснаците да избегнат глобите.
 След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60% Обновена
След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60%

Това разяснява швейцарският министър на финансите

Съединени американски щати възнамеряват да затворят " малките врати " в законите, с цел да могат законно да конфискуват имуществото на съветски олигарси. Идеята е след това активите да бъдат продадени, а приходите да бъдат трансферирани на Украйна. KleptoCapture към този момент стартира да продава яхти и друга благосъстоятелност на руснаци в Съединени американски щати, само че има редица юридически компликации.

Министерството на финансите и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, също по този начин, желаят да открият по-строги правила за пазара на недвижими парцели в Съединени американски щати - едно от новите условия ще бъде, разкриването на информация за действителните притежатели на жилищните парцели. Очаква се мярката да помогне за " отварянето " на пазара и изгубването на фиктивните компании, които купуват парцели за милиардери.
 Банковата загадка - швейцарските банки към този момент
Банковата загадка - швейцарските банки към този момент " не са това, което бяха "

Започва евакуиране на средства от Швейцария поради загубата на неутралитета й
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР