Министерството на правосъдието на САЩ започна проверка на редица швейцарски

...
Министерството на правосъдието на САЩ започна проверка на редица швейцарски
Коментари Харесай

САЩ заподозряха и най-голямата швейцарска банка в заобикаляне на санкциите спрямо руски олигарси

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира инспекция на редица швейцарски банки, в това число най-голямата UBS и до неотдавна втората Credit Suisse ( " погълната " преди дни от UBS, с цел да се спре " потъването " й). Поводът за инспекциите е, вероятно подкрепяне от банките на съветски олигарси да " заобиколят " глобите по отношение на тях, заяви Bloomberg.
 Швейцарската национална банка ще помогне на „ потъващата “ крупна банка Credit Suisse
Швейцарската национална банка ще помогне на „ потъващата “ крупна банка Credit Suisse

Вчера най-големият вложител във втората по величина швейцарска банка отхвърли да й даде ликвидност, и акциите й се сринаха с над 24%

Американското ведомство подозира, че през последните няколко години съветските клиенти на банките, попадащи под ограничавания, не са били проверявани задоволително добре и допуска в тази връзка, че по този начин са били нарушени закони. В момента се ревизира връзката на кредитните институции с съветски олигарси. При определяне на нарушавания при използване на наложените от Съединени американски щати ограничавания, на въпросните банки могат да бъдат наложени съществени санкции.

С активността по идентифициране и " заледяване " на актовите на съветски предприемачи, които се допуска че са добити нелегално, се занимава KleptoCapture Task Force, поделение
Всичко за Вашата сватба
на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Оттам по-рано оповестиха нуждата от разширение на рестриктивните мерки за лица, които оказват помощ на руснаците да избегнат глобите.
 След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60% Обновена
След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60%

Това разяснява швейцарският министър на финансите

Съединени американски щати възнамеряват да затворят " малките врати " в законите, с цел да могат законно да конфискуват имуществото на съветски олигарси. Идеята е след това активите да бъдат продадени, а приходите да бъдат трансферирани на Украйна. KleptoCapture към този момент стартира да продава яхти и друга благосъстоятелност на руснаци в Съединени американски щати, само че има редица юридически компликации.

Министерството на финансите и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, също по този начин, желаят да открият по-строги правила за пазара на недвижими парцели в Съединени американски щати - едно от новите условия ще бъде, разкриването на информация за действителните притежатели на жилищните парцели. Очаква се мярката да помогне за " отварянето " на пазара и изгубването на фиктивните компании, които купуват парцели за милиардери.
 Банковата загадка - швейцарските банки към този момент
Банковата загадка - швейцарските банки към този момент "
Всичко за Вашата сватба
не са това, което бяха "

Започва евакуиране на средства от Швейцария поради загубата на неутралитета й
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg