Министерството на правосъдието на САЩ се съгласи да сподели някои

...
Министерството на правосъдието на САЩ се съгласи да сподели някои
Коментари Харесай

Правосъдното на САЩ се съгласи да сподели документи на Мълър на Конгреса

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати се съгласи да показа някои документи от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър на ръководената от демократите Комисия по разузнаване към Камарата на представителите на Съединени американски щати, оповестяват " Фокс нюз " и " Ройтерс ".

Споразумението идва на фона на договарянията сред ръководителя на комисията Адам Шиф и министерството за предаване на цялостния отчет на Мълър и съответните доказателства и документи от следствието.

Шиф заяви от своя страна, че ще спре осъществяването на призовка към основния прокурор Уилям Бар след решението на правосъдното министерство.

Министерството на правораздаването одобри нашето предложение като първа стъпка към вземане предвид с нашата призовка, и тази седмица ще стартира предаването на 12 категории контраразузнавателни и разследващи материали на комисията, разгласи Шиф.

Той разясни, че анулира среща, на която комисията трябваше да разиска използването на призовката, само че означи, че тя ще остане в действие и ще стартира да работи, в случай че министерството не извърши молбата за предаване на всички документи.

Екипът на Мълър е събирал разследваща информация въз основата на доказателства за опити на Русия да се намеси на американските президентски избори през 2016 година и ги съобщи на ФБР и правосъдното министерство.

Но Бар отхвърли да ги съобщи на комисията, която гласоподава да се упрекна в пренебрежение към Конгреса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР