Министерството на правосъдието на САЩ предприе разследване срещу полицейските практики

...
Министерството на правосъдието на САЩ предприе разследване срещу полицейските практики
Коментари Харесай

Разследват полицейските практики в Минеаполис

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати предприе следствие против полицейските практики в Минеаполис, откакто съдът призна за отговорен някогашен полицейски чиновник за убийството на Джордж Флойд. След случая се заприказва за систематичен расизъм.

Журналистът от Ен Би Си Питър Уилямс изясни какви отговори ще търси следствието:

„ То ще обяснява дали в полицията в Минеаполис е общопризнат модел или процедура на потребление на несъразмерна мощ, в това число по време на митинги, по какъв начин полицейските чиновници са отнасят към хора с проблематично държание и дали има дискриминационно отношение. Юристите ще ревизират подготовката на служителите на реда, контрола върху техните дейности и дали и по какъв начин са привличани под отговорност при погрешно осъществяване на служебните отговорности “.

След привършване на следствието американската администрация ще изготви отчет и ще предложи съглашение с локалната полицията.

След това се чака страните да се явяват в съда, с цел да утвърдят съглашението и да бъде назначен самостоятелен наблюдаващ за надзор на използването на промените.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР