Министерството на правосъдието на САЩ повдигна още 17 обвинения срещу

...
Министерството на правосъдието на САЩ повдигна още 17 обвинения срещу
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха нови 17 обвинения срещу Асандж

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна още 17 обвинявания против създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, най-вече за нарушение на законите против шпионажа, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Вашингтон упреква Асандж, че през 2010 година е изложил на заплаха техни източници, публикувайки към 750 000 поверителни военни и дипломатически документи на Съединени американски щати.

Според оповестения през вчерашния ден обвинителен акт той е заговорничил с някогашния анализатор от американското военно разузнаване Челси (по-рано Брадли) Манинг, с цел да получи достъп до поверителна информация.

Според новите обвинявания дейностите на Асандж са можели да нанесат съществени вреди на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, като напомня, че той се намира в затвор във Англия. Вашингтон желае изгонването му.

Преди малко повече от месец министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвиняване против Асандж, който беше упрекнат в скрит план с Манинг, с цел да получи достъп до компютърната мрежа на държавното управление, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР