Министерството на правосъдието на САЩ обвини държавната банка на Северна

...
Министерството на правосъдието на САЩ обвини държавната банка на Северна
Коментари Харесай

САЩ обвини държавна банка на Северна Корея, че успява да заобиколи американските санкции

Министерството на правораздаването н а Съединени американски щати упрекна държавната банка на Северна Корея, че съумява са заобиколи американските закони за наказания и повдигна обвинявания на 28 севернокорейски и петима китайски жители в най-голямото противопоставяне на нарушаванията на глобите в Северна Корея.

Прокурорите на Съединени американски щати упрекнаха Севернокорейската банка за външна търговия (FTB), че има сговор със чиновници , натоварени да накарат други банки " да обработват най-малко 2,5 милиарда $ противозаконни заплащания посредством над 250 компании . "

Съединените щати сложиха в черен лист FTB през 2013 г.; Съветът за сигурност на Организация на обединените нации направи това през 2017 година

Обвинението прибавя нова ескалация на напрежението сред Вашингтон и Пхенян след договарянията за нуклеарно разоръжаване , стартирани от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун.

Обвинителният акт е най-големият от всеки случай на нарушение на наказания в Северна Корея, съобщи американски чиновник. Предполагаемите закононарушения включват пране на пари и банкови измами .

Вашингтон " изрази ангажимент да попречва опцията на Северна Корея нелегално да получи достъп до финансовата система на Съединени американски щати и да ограничи способността й да употребява приходи от противозаконни дейности за възстановяване на нейните противозаконни оръжия и балистични ракети ", съобщи настоящият прокурор на Съединени американски щати Майкъл Шервин.

Част от тези 2,5 милиарда $ са ориентирани към програмата за нуклеарни оръжия и балистични ракети на Северна Корея, съобщи американски чиновник.

Сделките се извършени в Китай, Русия, Либия и Тайланд и доста от упрекнатите са банкови чиновници, в това число двама някогашни президенти на FTB и двама някогашни съпредседатели.

Северна Корея е под наказания от 2006 година, които бяха засилени от Съвета за сигурност през годините в опит да пресечен финансирането за нуклеарните и балистичните ракетни стратегии на Пхенян.
 КНДР разиска усилване на нуклеарната си защита
КНДР разиска усилване на нуклеарната си защита

Ким чен Ун е управлявал срещата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР