Министерството на правосъдието изготви през последните няколко месеца редица законопроекти,

...
Министерството на правосъдието изготви през последните няколко месеца редица законопроекти,
Коментари Харесай

Зам.-министър Дечев участва в конференция за независимостта на съда и човешките права

Министерството на правораздаването изготви през последните няколко месеца редица законопроекти, посредством които се опитваме да осъществим решения на Европейски съд по правата на човека, някои от който стоят неизпълнени от 2009 година, като делата „ Колеви “ и „ С. З. “. 

Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев по време на конференция „ Независимият съд – поръчител за обективен развой. Ролята на съда в гарантиране на достъпа до правораздаване на лица с увреждания “. 
 изображение
„ Темите за независимостта на съда и за човешките права са извънредно значими и настоящи. Фактът, че дълго не се изпълняваха решения на съда в Страсбург, може да хвърли сянка за това дали една нация принадлежи към избрана цивилизация “, сподели още Дечев.
 изображение
На двудневната конференция, проведена от Фондация „ Глобална самодейност в психиатрията – София ” и Съюза на съдиите в България, участваха изтъкнати адвокати, измежду които и българските съдии в Европейски съд по правата на човека – Йонко Грозев и в Съда на Европейски Съюз – Александър Арабаджиев. 

Домакин на събитието е Националният институт на правораздаването.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР