Министерството на отбраната на Турция съобщи за кацането на осми

...
Министерството на отбраната на Турция съобщи за кацането на осми
Коментари Харесай

Осми руски самолет с компоненти от С-400 кацна в Турция

Министерството на защитата на Турция заяви за кацането на осми аероплан с съставни елементи от съветските зенитни комплекси С-400. Доставките на детайли от С-400 продължава по проект, се споделя в изказване на ведомството. Колко самолети ще дойдат от Русия не се прецизира.

 © БГНЕС
Сделката сред Анкара и Москва беше подписана през 2017 година Турция ще заплати 2,5 милиарда $ за четири дивизиона С-400. Част от сумата ще бъде платена от поръчителя, част ще бъде погасена посредством заем от Русия.

Покупката на съветските ракети нажежи връзките сред Анкара и Вашингтон дотолкоз, че Съединени американски щати не изключват опцията да отсрочат или изобщо да анулират доставката на изтребители Ф-35 на турската бойна авиация.

Турция отхвърля да отстъпи. Очаква се Съединени американски щати да афишират въвеждането на наказания против Анкара.

Турция стана третата страна (след Беларус и Китай), на която Русия дава С-400. Според някои анализатори, към тях може да се причисли и Индия.
 Съединени американски щати считат доставката на ракети С-400 в Турция за проблем Съединени американски щати считат доставката на ракети С-400 в Турция за проблем
Вашингтон счита, че доставката на съставни елементи за съветските противовъздушни системи С-400 в Турция е проблем. Това твърди източник от американската администратори...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР