Министерството на отбраната на САЩ съобщи за повече пострадали американски

...
Министерството на отбраната на САЩ съобщи за повече пострадали американски
Коментари Харесай

Пострадалите военни на САЩ при ракетната атака на Иран отново се увеличиха

Министерството на защитата на Съединени американски щати заяви за повече потърпевши американски бойци при иранската ракетна офанзива против военна база в Ирак, осъществена при започване на месеца - в разгара на напрежението сред Техеран и Вашингтон, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Общо 50 американски бойци - с 16 повече от оповестеното в петък, са получили мозъчно разтърсване от детонациите при обстрела на иракската военновъздушна база Айн ал Асад на 8 януари, се споделя в официално съобщение на Пентагона. Трийсет и един от тях са получили здравна помощ на място и към този момент са в строя, а 18 са изпратени в американски военни лечебни заведения в Германия и Кувейт.

Данните подлежат на смяна и в бъдеще, акцентира представителят на Пентагона Томас Кембъл. Въпросът е внимателен, защото президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в тирада, излъчена по малкия екран, ден след офанзивата, че нито един американец не е ранен, отбелязва " Франс прес ".

През нощта против 8 януари Иран изстреля ракети против две бази, в които се намираха част от 5200-те американски бойци в Ирак, като ответна мярка след убийството на иранския военачалник Касем Солеймани с акуратен американски въздушен удар също на иракска територия. Помолен предходната седмица за коментар по отношение на новите данни за иранските удари, Тръмп в блян да избегне военна ескалация с Иран още веднъж подцени последствията от тях, отбелязва " Франс прес ". " Чух, че са имали главоболие - сподели той. - Според мен това не значи тежки контузии. "

Опонентите на Тръмп от Демократическата партия го упрекнаха тогава, че е излъгал и е показал пренебрежение към потърпевшите бойци.

Според Пентагона американските бойци, потърпевши от мозъчно разтърсване от 2000 година насам, са към 408 хил.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР