Министерството на отбраната на САЩ официално потвърди, че на Украйна

...
Министерството на отбраната на САЩ официално потвърди, че на Украйна
Коментари Харесай

Пентагонът одобри продажбата на ракети Javelin за Украйна

Министерството на защитата на Съединени американски щати публично удостовери, че на Украйна ще бъдат продадени противотанкови ракети Javelin. За договорката се приказва от месеци, тъй като това е оръжие, способно да промени съответствие на силите в спора със сепаратистите в Донбас.
Стойността на покупката е към 47 милиона $. Според изданието Defencenews става дума за 210 ракети и 37 устройства за изстрелването им (и две резервни). Окончателното утвърждение е в ръцете на Конгреса, който към този момент усили средствата, с които се оказва помощ на Киев през финансовата 2018 година
" Системата Javelin ще помогне на Украйна да построи дълготраен защитителен потенциал да отбранява суверенитета и териториалната си целокупност ", се споделя в позицията на Пентагона. Министерството счита, че продажбата няма да промени военния баланс в региона.
" Украйна е доста значим съдружник на Съединени американски щати и съм удовлетворен да видя, че страната ни ще даде тази помощ, което трябваше от дълго време да се случи в битката на украинците против растящата съветска експанзия ", съобщи сенаторът Джони Ърнст. " Предоставянето на смъртоносна помощ за Украйна показва, че Съединени американски щати са съществени, когато пазят личните си ползи и тези на нашите съдружници. "
FGM-148 Javelin е портативна самонасочваща се противотанкова ракета, която разрешава на бойците да я изстрелят и да се прикрият преди тя да е достигнала задачата си. Обхватът е съвсем 5 км.
Термоглавата ѝ дава опция бронирана техника да бъда атакувана и от горната страна. Освен това Javelin е доста ефикасна против укрепления.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР