Министерството на отбраната на Русия заяви в неделя, че неговите

...
Министерството на отбраната на Русия заяви в неделя, че неговите
Коментари Харесай

Русия твърди за 6 отблъснати украински атаки в Курска област

Министерството на защитата на Русия съобщи в неделя, че неговите сили са отблъснали шест нови украински опита да навлязат в западната Курска област  и също по този начин са поели надзор над селището Макеевка в Луганска област, Източна Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Министерството твърди в Telegram, че неговите сили са отблъснали опитите за нахлуване в региона покрай село Нови път , на към 79 километра западно от Суджа, стратегическо пропускателна точка за експорт на съветски природен газ за Европа през Украйна.
 Русия връща учениците в Курск и Курчатов в класните стаи
Русия връща учениците в Курск и Курчатов в класните стаи

В учебните заведения са построени укрития

Припомняме, че след Втората международна война, навлизайки през границата в региона на Курск, подкрепяна от рояци дронове и тежко въоръжение, в това число западно създадени оръжия.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели по-рано този месец, че следените от неговите сили 100 обитаеми места в региона на Курск на повърхност от повече от 1300 кв. км. Руски източници оспорват тези данни и настояват, че от този момент са си върнали

Министерството на защитата заяви, че 50 украински военнослужещи са били убити и ранени при последния опит за навлизане в Курск, без да уточняваТам се споделя, че са унищожени танк и четири бойни бронирани машини, както и лек автомобил.

" Ройтерс " не е съумял незабавно да удостовери известията от бойното поле. Украйна  все още не е коментирала.

Руското министерство на защитата също сподели в неделя, че противовъздушната му защита е свалила 125 украински дрона през нощта,  като съгласно локалния губернатор е бил ударен жилищен апартамент в западния град Воронеж.

В Ростовска област след удари с дрон и пожари бе въведено изключително състояние тук-там. 
 Извънредно състояние в Ростовска област след украински удар
Извънредно състояние в Ростовска област след украински удар

Стотици пожари се борят с пожарите след офанзивата с дронове

Губернаторът на Курска област Алексей Смирнов сподели, че от 1 октомври учебните заведения в Курск и град Курчатов минават към " формат на присъствено-дистанционно " образование. Това решение е взето от Областния действен щаб.

В известието на губернатора се споделя, че през септември е осъществена " доста работа " - във всички образователни заведения са " избрани безвредни зони " или са основани " дълбоки убежища ". Освен това продължава " покриването на прозорци с бронирано фолио " и укрепването на учебните заведения с чували с пясък.

В същото време родителите могат да не изпращат децата си на учебно заведение и да ги оставят на отдалечено образование (за задачата би трябвало да подадат заявление до шефа на училището).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР