Министерството на отбраната на Русия извади на бял свят уникални

...
Министерството на отбраната на Русия извади на бял свят уникални
Коментари Харесай

Русия разкри уникални документи от началото на войната

Министерството на защитата на Русия извади на бял свят неповторими документи. Над 100 страници от първите часове на хитлеристката офанзива бяха публукувани на уеб страницата на ведомството. Това са мемоари, известия и отчети на комадащите военни окръзи, армии, корпуси и дивизии. Според " РИА Новости " те разкриват много неща към обстановката през 1941 година и готовността, както и разположението на руските войски сега на нападението.

Зам.-командирът на разузнаването в Пробалтийския необикновен боен окръг ген.-лейтанант Кузма Деревянко регистрира, че командването над него е подценило опасността. Той на няколко пъти е докладвал, че германците концентрират голям брой войски на границата. Данните са постъпвали от началото на юни. Генералът даже е оповестил точния ден и час на офанзивата.

Командващият 8 войска в региона ген.-лейтанант Пьотър Собенников даже си признава, че не е извършил заповедта да дислоцира бойците си на границата и ги оставил на позиция.

Той също по този начин недоумява по какъв начин е била унищожена най-хубавата дивизия в окръга - 48. Тя първо е била атакувана от въздуха, а след това довършена от немците без даже да стигне до границата.

В същото време самолетите на Прибалтийския боен окръг са били унищожени без даже да излезтят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР