Министерството на отбраната на Румъния ще закупи чрез държавната компания

...
Министерството на отбраната на Румъния ще закупи чрез държавната компания
Коментари Харесай

Румъния купува израелски дронове за €380 милиона

Министерството на защитата на Румъния ще закупи посредством държавната компания Romtehnica до седем военни дрона UAS Watchkeeper X на цена от €380 милиона, съобщава Romania Insider. Военните машини ще бъдат закупени от израелската компания Elbit Systems.

Всеки от седемте дрона включва наземна контролна станция и три безпилотни самолета, съгласно Hotnews.ro. По този метод на процедура страната ще се снабди с 21 дрона Watchkeeper X, които ще бъдат употребявани от румънската войска.

Дроновете Watchkeeper X са проектирани особено за задачи за разузнаване и събиране на разследваща информация, само че могат да носят и муниции. Преди година в румънския град Бакъу беше показан модел на дрона Watchkeeper X, въоръжен с две ракети под всяко крило.
 Турските дронове
Турският дрон, който промени същината на военните дейности в Украйна

Украинците към този момент даже възпяват турските дронове

Съгласно подписаното съглашение Elbit Systems ще развие на локално равнище произвеждане, интеграция, тестване и поддръжка на доставените военни машини. 

През септември тази година Министерството на защитата на Румъния изиска утвърждение от Народното събрание за закупуване на дронове Bayraktar TB2 на стойност $300 милиона. Придобиването на турските системи за безпилотни летателни апарати (UAS) Bayraktar TB2 има за цел да подкрепи напъните на страната да извърши ролята си в НАТО.

Летателните машини ще бъдат интегрирани в избрани армейски корпуси, което им дава по-широк набор от качества, изисквани от военните борби през 21 век.

Те ще дадат на румънските военни " разширена ситуационна информираност и нараснала огнева мощност ", се показва още в документ, представен и от локалната G4Media.
 Румъния желае да закупи дронове Bayraktar TB2 за $300 милиона
Румъния желае да закупи турски военни дронове за $300 милиона

На фона на войната в Украйна румънската войска желае да се модернизира
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР