Министерството на отбраната на Индия подписа споразумение с испанското отделение

...
Министерството на отбраната на Индия подписа споразумение с испанското отделение
Коментари Харесай

Индия купува от Airbus 56 военно-транспортни самолета C-295

Министерството на защитата на Индия подписа съглашение с испанското поделение на консорциума Airbus Defense and Space за закупуване на 56 военно-транспортни самолета C-295. Договорът е подписан след утвърждение от държавната комисия по сигурността по-рано този месец, заяви пресслужбата на индийското държавно управление.

C-295 е турбовитлов тактически военно-транспортен аероплан, който сега се създава от Airbus Defense and Space в Испания. Новият аероплан с потребен товар от 5-10 тона ще размени остарелия аероплан Avro, който е на въоръжение във Военновъздушни сили на Индия. Новият транспортен аероплан доста ще разшири тактическите благоприятни условия за въздушен превоз на Военновъздушни сили, изключително в северните и североизточните региони, както и в Андаманските и Никобарските острови, се споделя в отчета.

Сумата по контракта не е оповестена, само че съгласно Times of India, тя възлиза на към 3 милиарда $, съобщи БГНЕС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейският съюз и Съединени американски щати се споразумяха да прекратят многогод...

Според изискванията на договорката 16 самолета ще бъдат съединени и доставени от Airbus Defense and Space, останалите 40 самолета ще бъдат създадени в Индия от консорциум, образуван от Airbus Defense and Space и индийската компания Tata Advanced Systems Limited (TASL) в границите на 10 години от подписването на контракта.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР