Министерството на отбраната на Индия одобри днес покупката на 33

...
Министерството на отбраната на Индия одобри днес покупката на 33
Коментари Харесай

Индия одобри покупката на 33 изтребителя от Русия

Министерството на защитата на Индия утвърди през днешния ден покупката на 33 изтребителя - 21 "МиГ-29 " и 12 "Сухой-30МКИ " - на обща стойност 2,43 милиарда $ от Русия за потребностите на индийските военновъздушни сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

Военните самолети идват в добавка към 59 "МиГ-29 " и 272 "Сухой ", които към този момент са на въоръжение в Индия.

Делхи: Тези които хвърлят око на индийска земя, получават отговарящ отговор

Министерството сподели още, че е дало зелена светлина за локални разработки на ракетни системи за трите рода войски, както и за боеприпаси и усъвършенствани машини за бойната пехота за армията. Индия чака идването на първата пратка от 36 изтребителя "Рафал " по договорка от 2016 година с Франция за 8,78 милиарда $. Условията по контракта са самолетите да бъдат в "летателна подготвеност ", което значи, че те ще са напълно създадени във Франция. Очакваната до края на този месец първа пратка е от шест изтребителя "Рафал ".

АП цитира оръжейния специалист Рахул Беди, съгласно който "МиГ "-овете ще бъдат втора употреба, актуализирани в съветски фабрики, до момента в който "Су-30МКИ " ще бъдат направени по лиценз от индийската държавна компания Хиндустан Еърънотикс (Hindustan Aeronautics).

Индия, която модернизира въоръжените си сили, е най-големият вносител на оръжия в света. Страната има гранични разногласия в Хималаите с двама свои северни съседи, нуклеарни сили - Китай и Пакистан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР