Министерството на отбраната на Германия планира да поиска от държавния

...
Министерството на отбраната на Германия планира да поиска от държавния
Коментари Харесай

Германия ще купува нов правителствен Еърбъс

Министерството на защитата на Германия възнамерява да изиска от държавния бюджет минимум 200 милиона евро за покупката на нов аероплан Еърбъс (Airbus) и за повишение на броя на сътрудниците си, които обслужват полетите на държавното управление.

Това написа през днешния ден немското издание "Билд ", представено от ТАСС. Според вестника такова решение е било взето след казуса с държавния аероплан при пътуването на канцлера Ангела Меркел за срещата на върха на Г-20 в Аржентина.
"Досадно беше, че канцлерът закъсня за срещата на Г-20 ", сподели министърът на защитата Урсула фон дер Лайен, представена от "Билд ". "За да не се повтаря това, ще увеличим състава на екипажите и ще проучим въпроса за придобиването на един или два нови самолета за дълги пътувания ", добави тя. Изданието показва, че Урсула фон дер Лайен е показала тези проекти на държавното съвещание в сряда. Разглежда се опцията да се закупи аероплан А330 или А350. Цената на един подобен аероплан е сред 200 и 300 милиона евро.

На 29 ноември поради механически проблем с държавния аероплан Меркел беше принудена да прекъсне полета си до Аржентина, напомня Българска телеграфна агенция. Самолетът с Меркел хвърча единствено към час, когато над Холандия екипажът взе решение да се върне в Германия. Правителственият Еърбъс А-340 "Конрад Аденауер " наред кацна в Кьолн. Меркел продължи пътуването си за Буенос Айрес на идващия ден. Германската делегация в понижен състав отпътува от Кьолн за Мадрид със аероплан на немските Военновъздушни сили и оттова продължи за Буенос Айрес с постоянен полет. Меркел закъсня за срещата с към 12 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР