Министерството на отбраната на Австралия започна разследване срещу бойци от

...
Министерството на отбраната на Австралия започна разследване срещу бойци от
Коментари Харесай

Скандално: Австралийски военни се наливат с бира от протезата на убит талибан СНИМКА

Министерството на защитата на Австралия стартира следствие против бойци от специфичните елементи, пили алкохол от протезата на крайници на мъртъв талибан в Афганистан, написа "Гардиън ".

Разследването е почнало, откакто са били оповестени фотоси, на които се вижда по какъв начин бойците от спецчастите в региона на бойните дейности пият бира от протезата на умрял войник, прикрепена за раницата.

Снимките са правени през 2009 година в спонтанния бар "Тhe Fat Lady’s Arms ", в базата на специфичните елементи в Афганистан.

Самият войник, чиято е била протезата, е погубен по време на офанзива на два полеви лагера и тунелен комплекс в провинция Урузган през 2009 година След сражението бойците са я свалили от крайници на убития.

В момента армията проверява деликатно това дело, съобщи представител на Министерството на защитата и акцентира, че то е почнало, откакто сенатор Рекс Патрик е призовал да бъдат подведени под отговорност командирите, които не са спрели непозволените дейности на своите подчинени.

По информация на "Гардиън ", който се базира на източник от десантната работа на Австралия (SASR), висшестоящите офицери са знаели за непозволените дейности на бойците. Според изданието, те са били директни очевидци на това по какъв начин се е пил алкохол от протезата на боеца, а съгласно някои сведения, дори са взели участие в купона.

Съгласно наказателното законодателство на Австралия, отнемането на благосъстоятелност без единодушието на притежателя във военно време, се приравнява с мародерство, което е военно закононарушение, а виновният може да получи присъда от 20 години затвор.

През миналия ноември Министерството на защитата на Австралия стартира да уволнява бойци от специфичните елементи след оповестения от командващия въоръжените сили на страната Ангъс Кембъл отчет за осъществени от австралийски бойци военни закононарушения в Афганистан.

В документа се показват доказателства за 39 убийства, осъществени от австралийските специфични елементи през интервала 2005 – 2016 година, като измежду жертвите има както бойци, по този начин и цивилни лица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР