Министерството на отбраната изпрати писма до фирмите „Патриа“ и „Дженерал

...
Министерството на отбраната изпрати писма до фирмите „Патриа“ и „Дженерал
Коментари Харесай

Министерството на отбраната прекрати процедурата за придобиване на бойни бронирани машини за Сухопътните войски

Министерството на защитата изпрати писма до компаниите „ Патриа “ и „ Дженерал Дайнамикс “, че приключва процедурата за придобиване на бойни бронирани машини за Сухопътните войски. Ценовите оферти на двете компании, позволени до втория ѝ стадий, доста надвишават рамката, одобрена от Народното събрание.

Това оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

До преустановяване на процедурата се стигна откакто министърът на защитата Красимир Каракачанов разпореди на специфична политико-военна работна група да организира информативни срещи с представители на компаниите по отношение на опциите за понижаване на цените. От диалозите стана ясно, че това е невероятно без основна смяна на условията на тактико-техническите задачи по плана, които биха разрешили на компаниите да предложат различни механически решения при опазване на изискваните бойни качества на машините. В същото време възможна смяна в условията пък би довела до дискриминиране на отстранените към този момент участници в процедурата.

Междувременно министърът на защитата разпореди на управлението на държавното сдружение „ ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ “ ЕАД да изследва опциите за образуване на взаимно произвеждане на бойни машини на територията на България с оптимално присъединяване на българската отбранителна промишленост.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР