Министерството на отбраната чрез Военномедицинска академия, ще предостави на Украйна

...
Министерството на отбраната чрез Военномедицинска академия, ще предостави на Украйна
Коментари Харесай

МО ще предостави помощ на Украйна от 350 броя медицински комплекта с превързочни средства за 35 000 души

Министерството на защитата посредством Военномедицинска академия, ще даде на Украйна 350 броя медицински комплекта. Всеки от тях съдържа бинтове, триъгълни кърпи, марля на кърпи, хигроскопичен памук и асептични превръзки за оказването на помощ на 100 ранени. Общо в тези 350 комплекта, превързочните средства в комплектите са за 35 000 души.

Дарението се реализира в отговор на получено искане от украинската страна за обезпечаване на здравна техника и имущества, топли облекла и екипировка за наближаващия зимен сезон.

Министерството на защитата споделя убеждението, че един от главните цели във всеки въоръжен спор е обезпечаването на съответни медицински грижи за ранените и потърпевшите.

Посочените количества са от дълготрайно съхраняваните ресурси от медицински имущества за потребностите на Българската войска и са изцяло годни за потребление. Необходимите действия по организацията, подготовката, превозването и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на защитата и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за актуалната година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР