Министерството на околната среда започна масирани проверки в няколко ТЕЦ-а,

...
Министерството на околната среда започна масирани проверки в няколко ТЕЦ-а,
Коментари Харесай

Тръгнаха проверки как се третират отпадъци - в ТЕЦ-ове, циментови заводи и депа

Министерството на околната среда стартира масирани инспекции в няколко ТЕЦ-а, циментови фабрики и депа за боклуци. Целта е да се ревизира дали в тях се горят отпадъци, написа БГНЕС.
Проверяващите са набелязали фабрики за батерии, за които има информация, че съхраняват боклуци импортирани от чужбина за изгаряне.
В сряда министър Емил Димитров ще предложи у нас да бъде основана специфична дирекция, която да издава разрешителните, да следи вноса на отпадъците от чужбина и да управлява активността на депата, оповестява Нова телевизия.
" Едната площадка няма ток и вода. Може ли такава да дава отговор на условията за преработване? Според мен не може и тя ще би трябвало да бъде закрита. Правим инспекции в страната тук-там, където се съхраняват отпадъци от чужбина ", сподели Димитров.
Проверки се правят в Пловдив, Плевен, Монтана и още места в страната.
" Имам клипове от сметища, които наподобяват на Великата китайска стена. Казал съм да не се издават нови известия на хора, които имат напълно дребни мощности за преправяне и са се задръстили с материал за една година напред ", добави Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР