Министерството на образованието на Нидерландия реши да въведе ограничения за

...
Министерството на образованието на Нидерландия реши да въведе ограничения за
Коментари Харесай

В европейски училища забраниха използването на браузъра Google Chrome

Министерството на образованието на Нидерландия реши да вкара ограничавания за потреблението на Chrome OS и на уеб браузъра Chrome до август 2023 година заради опасения по отношение на конфиденциалността на данните.

За това оповестява Bleeping Computer.

Чиновниците са обезпокоени от това, че приложенията на Гугъл събират данни за учениците и ги дават на огромните рекламни вериги. Съществуват и опасения по отношение на нарушаването на Общия правилник на Европейски Съюз за отбрана на данните (GDPR).

Образователните институции и учебните заведения, които въпреки всичко желаят да продължат да употребяват услугите на Гугъл, ще би трябвало да извършват спомагателни предложени дейности. По-конкретно, да деактивират такива услуги като автоматизиран превод на уеб страници и инспекция на правописа, които могат да доведат до приключване на потребителски данни. Също по този начин, географското местонахождение за предпазване на данни в Гугъл Cloud би трябвало да бъде заложено на Европа, а потребителите да не могат да трансформират настройката.

И най-после, персонализацията на рекламите би трябвало да бъде деактивирана, вграждането на YouTube би трябвало да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР