Министерството на образованието и науката вече е направило заявка към

...
Министерството на образованието и науката вече е направило заявка към
Коментари Харесай

В МОН обсъждат дали следващата учебна година може да започне по-рано

Министерството на образованието и науката към този момент е направило поръчка към Министерството на финансите за разпределяне на средства за безплатните детски градини .

" Ако няма някакви промени, чакаме позитивно развиване за това за всички деца от тригодишна възраст нагоре да има финансов запас, с който да им се обезпечи безплатната детска градина. Това предложение би трябвало да се гласоподава в Министерския съвет и в Народното събрание ", сподели министърът на образованието и науката акад. Николай Денков на съвещанието на Комисията по образованието и науката към Народното събрание в отговор на въпрос.

" В момента, в който " вълната " от ковид потегли нагоре, тестванията за учениците се усилиха към 10 пъти, като позитивен резултат, което демонстрира, че те работят ", съобщи просветителният министър на въпрос за тестването на учениците за COVID-19.

Той означи, че да се употребяват проби за ковид в учебно заведение е взаимно решение на Министерството на здравеопазването, което е водещо за запазване здравето на децата, и на МОН. " Тестовете би трябвало да се преглеждат като един общ пакет от ограничения, които имат за цел да се понижи рискът от заразяване на учениците, с цел да могат да учат присъствено в учебно заведение ", изясни министър Денков.

В отговор на въпрос по какъв начин ще бъдат преодолени насъбраните пропуски при онлайн образованието, просветителният министър съобщи, че в никакъв случай не е обсъждан вид за удължение на образователната година . " Обсъждаме дали идната образователна година може да стартира по-рано, дали това да е случайно по отношение на пандемията, или да остане за непрекъснато ", изясни министър Николай Денков.

Той сподели, че ще има " много сериозна работа и по образователните стратегии, и по метода, по който се пишат и правят оценка учебниците, и във връзка с нормативната база за новаторските учебни заведения ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР