Министерството на образованието и науката реши да предприеме нови мерки

...
Министерството на образованието и науката реши да предприеме нови мерки
Коментари Харесай

МОН с нов канал… във Viber

Министерството на образованието и науката реши да предприеме нови ограничения за информирането на родители и възпитаници, по тази причина започва собствен канал в платформата Viber. В него ще бъдат оповестени настоящи вести за активността на МОН, за образованието на децата, както и за просветителните политики на страната. Идеята е информацията да доближава навреме, защото в ерата на Covid-19 ситуацията се трансформира непрекъснато и е мъчно да се наблюдават всички промени, налагани от министерството.

То планира да се допитва до мнението на абонираните по значими тематики, които засягат просветителния развой, да вземем за пример ролята на зеления документ за учители и непедагогически личен състав или пък тестването на учениците. Каналът идва в миг, в който всички чакат връщането на учениците в класните стаи. Само преди дни просветителният министър Николай Денков сподели, че към момента няма точна дата по кое време това ще се случи, а щом се вземе решение, родителите ще бъдат известени най-малко два дни по-рано. Всичко по тематиката четете ТУК. 

Първата обява в канала е послание на просветителния министър във връзка Деня на националните будители. „ В този комплициран миг персоналният образец на актуалните просветители е това, което може да ни изведе от рецесията. Ето за какво се обръщам най-много към учителите – вярвайте в науката и научете и вашите възпитаници да й имат вяра, тъй като тя е главният мотор на развиването “, гласят думите на министъра, които евентуално кореспондират с обстоятелството, че измежду учителите играят основна роля за образованието на младите и дават персонален образец, когато се или не се имунизират.

Споделено е и изявление на министъра пред NOVA с извадени акценти, евентуално от пр-ите на министерството, както и настояща информация за броя имунизирани учители – те към този момент са над 40%, което два пъти над междинния % за страната. Процентът на имунизираните възпитаници над 12 година също се усилва и към този момент е над 5%, а имунизираният непедагогически личен състав е 30,55%. На известието са реагирали общо 270 души, а все още абониралите се за него са над 2 500.

Официалният канал на МОН е наличен ТУК.

Подобна самодейност поде подеха Министерски съвет и Министерство на здравеопазването, които още при започване на пандемият предходната година пуснаха чат-бот, информиращ за настоящата конюнктура към Covid-19 в страната – какви са новите ограничения, какъв брой са новите случаи на инфектирани, изписани или умряли пациенти. 

 
Връщането на учениците в клас: всичко, което знаем дотук
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР