Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от провелата

...
Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от провелата
Коментари Харесай

Вижте верните отговори на матурата по БЕЛ

Министерството на образованието и науката разгласява правилните отговори от провелата се матура по български език и литература през днешния ден.

Точно 46 661 зрелостници се явиха през днешния ден на наложителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, който стартира в 8.30 часа.
Малко след 06.00 ч. беше изтеглен изпитен вид номер 13.

Между две разнообразни тематики ще избират зрелостниците тази година на матурата по български език и литература според от това дали ще пишат есе или интерпретативно съчинение.

Съчинението ще бъде по проблем от една или няколко произведения на изучавани създатели. Формулировката за есе ще включва житейски проблем, залегнал в едно или в няколко литературни творби, или подобен, който не е привързан с живописен текст.

За разлика от предходни години, творбите, включени в изпита, са 27, а не 97. Всички те са изучавани.

Общият брой на въпросите остава неизменен – 41. С избираем отговор към този момент ще бъдат единствено 22 от тях – с осем по-малко от предходната година. 16 са дилемите с къс свободен отговор. Други две ще са за основаване на текст в границите на четири-пет фрази.

И през тази година оптималният брой точки на матурата ще е 100. Съчинението или есето ще носят най-вече 30 т., а затворените въпроси – 22 т. Изпитът се счита за изискан при най-малко 30 т., които носят оценка „ Среден (3) “. Досега за това бяха нужни 23 т., които можеха да се съберат от въпросите с избираем отговор.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР