Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от провелата

...
Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от провелата
Коментари Харесай

Ето ги отговорите на матурата по БЕЛ

Министерството на образованието и науката разгласява правилните отговори от провелата се през днешния ден матура по български език и литература. На изпита се явиха над 46 000 зрелостници. За разлика от предходни години, включените творби бяха 27, а не 97.

Зрелостниците имаха право да избират сред две разнообразни тематики според от това дали ще пишат есе, или интерпретативно съчинение. Темата на съчинението за изпита бе „ Споменът - тъга и утеха” по стихотворението „ Аз желая да те помня все така” на Димчо Дебелянов, а на есето - „ Тежестта на думите”. Младежите имаха 120 минути, с цел да основат текст с размер до четири страници.

Общият брой на въпросите остава неизменен - 41. С избираем отговор към този момент са единствено 22 от тях - с осем по-малко от предходната година. 16 са дилемите с къс свободен отговор. Други две са за основаване на текст в границите на четири-пет фрази. И през тази година оптималният брой точки на матурата ще е 100. Съчинението или есето ще носят най-вече 30 т., а затворените въпроси 22 т. Изпитът се счита за изискан при най-малко 30 т., които носят оценка „ Среден (3) “. Досега за това бяха нужни 23 т., които можеха да се съберат от въпросите с избираем отговор.

Резултатите ще бъдат оповестени до 8 юни.



by
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР